top of page
תמונת הסופר/תרויטל קרמר

האם מודל קרנות ההון-סיכון לחברות AI עומד לפני שינוי?




אנדרסן הורוביץ (Andreessen Horowitz / a16z) היא אחת מקרנות ההון סיכון המצליחות והפעילות בעולם (אם לא ה-), ויש סיכוי לא רע שהיא חוזה יפה את הטרנד הבא בעולם ההשקעות ובימים אלו מגדירה מחדש את עולם ההון סיכון העולמי עם אסטרטגיה חדשה ונועזת:

בניית תשתית פנימית של למעלה מ-20,000 GPUs המיועדים לטובת חברות הפורטפוליו שלה.

ההסתכלות של אנדרסן על עולם ה-AI וההתעקשות שלה לקחת חלק בשינוי ולהוביל אותו בהחלט יוצאת דופן בנוף, אבל כמו שזו הייתה הקרן שהכניסה לעולם את מושג האקסלרטור (YCombinator), יש מצב שעכשיו אנחנו עדים לדבר הגדול הבא בעלם ההשקעות המנומנם.
עם פריצת כלי ה-AI לעולמנו, החלה הקרן לנקוט בקו אסטרטגי חדש, ולמעשה התחילה בו כבר לפני שנה וחצי האחרונות כשגייסה והחלה לתפעל קרן ייעודית חדשה בשווי 1.25 מיליארד דולר המיועדת להשקעה ותמיכה בתשתיות ה-AI החדשות.

אנדרסן לא סתם מכוונת דווקא לשם.
לכיוון הזה בדיוק הולכים הסטרטאפים וכח חישוב עבור מוצרי ה-AI הופך להיות מוצר יקר המציאות.
בימים אלו, סטרטאפי ארלי-סטייג' הפעולים בעולם הבינה המלאכותית, חייבים לרוץ מהר ולגייס סכומי עתק של הון כדי לרכוש עוד GPU (Graphics processing unit) כדי להאיץ גרפיקה ממוחשבת ועיבוד תמונה ולמעשה, בלי אותם מעבדים רבי עוצמה המסוגלים להתמודד עם מגוון רחב של משימות אינטנסיביות מבחינה חישובית, אין לסטרטאפים האלה סיכוי להגיע לשוק מוקדם מספיק.

הבעיה היא, שלפי המודל הפיננסי של הסטרטאפים והקרנות כיום, כל העסק הופך למסוכן ויקר יותר - GPUs יכולים לעלות אלפי עד עשרות אלפי דולרים כל אחד ותשלום הסכומים האלה הוא לא סקלאבילי ובר קיימא עבור סטארט-אפים בשלבים מוקדמים, שלא לדבר על זה שכל השוק מסתמך על מעט חברות דוגמת Nvidia שמתישהו יכולות להגיע לבעיה באספקה סדירה בגלל ביקושי יתר (מה שיביא גם להעלת המחירים ויצור עוד בעיה עתידית).

אנדרסן מבינה את כל הסיפור הזה ומחליטה לשנות את חוקי המשחק ברכישת 20,000 GPUs עבור חברות הפוטרפוליו שלה כחלק מההשקעה המשמעותית שלה בהאצת הצמיחה שלהן.
זו עזרה ששווה מאות מיליוני דולרים לסטרטאפים ותתן להם יתרון תחרותי משמעותי ובנוסף, בניית תשתית GPU כ"כ גדולה נותנת גם לקרן יתרון משמעותי בשוק ה-VC והגדלת הדיל-פלואו של סטרטאפים עם מוצרים משבשים שיותר שיכולים לעשות דברים גדולים בעולם ה-AI.

המודל החדש משנה את הצעת הערך של הקרן באסטרגיית ההשקעה (שכיום מבוססת על "אתם תקבלו כסף, אנחנו ניקח אקוויטי) והוא שינוי של התנהלות הקרן - מקרן המבוססת על הון ופיננסים, לקרן שבונה תשתית חומרה נרחבת בתוך הבית.
יש מצב שזה עשוי להשפיע בקרוב על כל תעשיית ההשקעות העולמית ומן הסתם על מחירי ה-GPU אם עוד קרנות וחברות יתחילו לרכוש (ותודה למניות שלנו שעובדות יפה ב-Nvidia:).

השאלה שלי היא, האם קרנות מיקרו וקרנות ההון סיכון הקטנות יותר בעולם הארלי-סטייג' יכולות בכלל לעמוד בקצב של המשחק החדש הזה או שנראה חלוקה ברורה יותר של עולם ההשקעות לאלו שנותנים כסף ואלו שנותנים כסף פלוס תשתית?
שאלה נוספת היא איפה זה שם את התעשייה הישראלית (גם מצד הסטרטאפים וגם מצד הקרנות לשלבים המוקדמים)?

חשבנו שה-AI ישבש את עולם הטכנולוגיה ועולם העבודה, מסתבר שה-GPU שיושבים בלב הטכנולוגיה החדשה הופכים למוצר מבוקש גם ומשנים עוד תעשייה על הדרך - תעשיית ההשקעות.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page